Socrative

Socrative

Socrative is een webbased tool waarmee je vragen kunt stellen aan een klas. De leerlingen kunnen deze vragen met een smartphone, tablet of laptop beantwoorden, zonder dat ze eerst een gebruikersnaam o.i.d. moeten aanmaken. Je kunt zowel open als gesloten vragen stellen en je kunt de vragen van te voren in een quiz zetten of ad hoc een vraag stellen. Bij van te voren gemaakte quizzen kun je de leerlingen in hun eigen tempo de vragen laten beantwoorden (student paced) of de hele klas tegelijk dezelfde vraag stellen om die na te bespreken (teacher paced) of je kunt er een race met raketjes (space race) van maken! Na afloop van een quiz kun je een overzicht van de antwoorden ontvangen per mail of direct openen. Dit is een overzichtelijk excel document waarin je in één oogopslag kunt zien welke vraag slecht gemaakt is en welke leerling slecht gescoord heeft.

voordelen: werkt snel, leerlingen snappen het snel, leerlingen vinden het leuk als ze hun smartphone mogen gebruiken, dus dit werkt motiverend. Terugkoppeling in excel is erg goed!

devices: Socrative werkt op alle devices en in alle browsers (webbased). Voor iPhone, iPad en Android is er een gratis app.

3 gedachtes over “Socrative

  1. Pingback: Kahoot, “Leuker dan Socrative!” | lestools

  2. Pingback: Mentimeter app in powerpoint! | lestools

  3. Pingback: Formative: formatief toetsen! | Lestools: lesmateriaal, lesideeën en tools die je les leuker, interessanter of interactiever kunnen maken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s