Happy 2017!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2017 voor alle lezers van logo2017mijn blog! Voor veel mensen is de start van een nieuw jaar een moment om te reflecteren en nieuwe plannen te maken. Voor je werk betekent dit misschien wel dat je aan de slag wilt om je lessen leuker, interessanter of interactiever te maken. De volgende oude posts kunnen je hier misschien bij helpen:
Formative: formatief toetsen!
Blendspace: je on- en offline lesmateriaal in de Blender!
Geogebra: dé wiskundetool!
Screencast-o-matic: maak je eigen video’s!
EDpuzzle: perfect voor ‘flipping the classroom’!

Voor vrijwel alle genoemde tools geldt: al doende leert men! Over het algemeen wijzen de sites echt voor zich. Wat is wel als tip wil meegeven is om een apart Google-account aan te maken voor al je online lesmateriaal. Op veel sites kun je dan rechtstreeks inloggen  en dan hoef je niet voor elke site een aparte gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden.

De afgelopen maanden zijn er geen nieuwe posts verschenen, omdat ik met zwangerschaps- en bevallingsverlof was. Inmiddels is mijn prachtige dochter geboren en vanaf volgende week ga ik weer aan het werk en pak ik ook het bloggen weer op! Ik ga weer aan de slag met het ontdekken van, uitproberen van en bloggen over nieuwe tools. Op mijn lijstje staat in ieder geval ‘Symbaloo lesplannen’. Als jullie verder tips voor mij hebben, laat het me weten!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s