Een muur met eindeloze didactische mogelijkheden

In de zomervakantie is bij ons op school in een aantal lokalen een nieuwe opstelling geplaatst: een interactieve beamer die je met je vingers kunt besturen (geen gedoe met speciale pennen) en die projecteert op een muur die geschilderd is met whiteboardverf. En al heb ik er nu pas een paar uurtjes mee gewerkt: ik ben enthousiast! De opstelling is ook nog eens goedkoper dan wat wij in andere lokalen hebben hangen!

De didactische mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt natuurlijk alles projecteren zoals je gewend bent, met je vingers aantekeningen hierbij schrijven/tekenen/highlighten, alles wat je erbij schrijft/tekent opslaan, programma’s met je handen bedienen (bv geogebra of een rekenmachine) en je hebt daarnaast ook superveel ruimte om met stiften te schrijven: de hele muur. Je zou makkelijk zes leerlingen tegelijk een uitwerking op kunnen laten schrijven of een heel grote mindmap laten maken bijvoorbeeld. Dit wordt nog weleens gemist in lokalen met een touchscreen (zo’n type grote iPad) met alleen maar een piepklein whiteboard ernaast.

De whiteboardmuur is ook nog eens magnetisch dus je kunt er ook posters aan ophangen of je magnetische geodriehoek eraan plakken. En bij mijn collega’s van Nederlands zag ik van die leuke poëziemagneetjes die uitnodigend op een stukje muur geplakt zitten, ruimte genoeg!

Is er bij jou op school hardware nodig of aan vervanging toe, ga dan eens in gesprek met de afdeling ict over wat jij graag voor opstelling in je lokaal zou willen! Kies niet voor wat de ict-afdeling het mooiste of handigste vindt, maar laat vooral de didactiek leidend zijn!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s