Maak je powerpoint interactief met Mentimeter!

Mentimeter is een online quiztool en lijkt een beetje op Socrative, ppt - mentimetermaar heeft een aantal andere vraagtypen in huis. Met Mentimeter kun je meningen peilen met multiple choice vragen en open vragen, maar ook met schaalvragen, schatten en je kunt 100 punten laten verdelen over een aantal opties.

In Powerpoint 2013 kun je Mentimeter toevoegen als app. Je kunt dan op je powerpointdia een vraag uit Mentimeter toevoegen die leerlingen met smartphone/tablet/laptop kunnen beantwoorden en de antwoorden zijn dan live zichtbaar in je presentatie. Hierdoor hoef je dus niet meer te schakelen van powerpoint naar een quiztool! 

Maak eerst een account aan op Mentimeter (je kunt inloggen met je Goolge-account) en maak een event met een vraag. Klik op ‘start presenting’ (driehoekje) en kopieer de link in de adresbalk.

Voeg de Mentimeter-app in Powerpoint (invoegen -> Store) toe. De app Mentimeter staat vanaf nu in het lijstje ‘Mijn apps’. Voeg Mentimeter toe aan je dia en plak hierin de link die je gekopieerd hebt. De instructies voor het beantwoorden van de vraag staan bovenin het grijze balkje.

Er bestaan nog veel meer apps die aan Powerpoint (en overige Office-programma’s) toegevoegd kunnen worden, waaronder Geogebra (interessant voor wiskundedocenten)! Hier zal ik binnenkort meer over schrijven!

ppt - app toevoegen

Advertentie

Een gedachte over “Maak je powerpoint interactief met Mentimeter!

  1. Pingback: Volledig werkend GeoGebra-venster invoegen in powerpoint | lestools

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s