Trello: plannen en samenwerken!

Op Trello kun je verschillende borden maken met op elk bord lijstjes die uit kaarten bestaan. Je kunt Trello gebruiken om een planbord te maken of een inspiratiebord. Je kunt anderen uitnodigen voor jouw bord om zo gezamenlijk aan een project te werken. Handig om zelf samen te werken met collega’s, maar natuurlijk ook om groepjes leerlingen te leren op die manier een grotere opdracht op te delen in kleinere taken en deze onderling te verdelen! 

Voor een project dat ik ken, heb ik een fictief voorbeeldbord gemaakt. Als uitgangspunt heb ik de lijsten gebaseerd op scrum: ‘te doen’, ‘mee bezig’ en ‘klaar’. Het handige van Trello is dat je de kaarten op deze lijsten kunt verslepen, zowel binnen de lijst (om een volgorde aan te geven) als tussen twee lijsten. Je kunt kaarten ook ‘due dates’ en ‘labels’ geven, in dit voorbeeld heb ik vier leerlingen elk een eigen label (dus eigen kleur) gegeven, zodat de taakverdeling duidelijk is. Als je je leerlingen hun bord ook met jou laat delen, kun je per groepje het overzicht houden hoe ver ze zijn, of ze de taken eerlijk verdelen en welke groepjes hierbij nog wat begeleiding nodig hebben! trello

Trello is ook beschikbaar als app voor verschillende platformen, dus je kunt altijd en overal je borden bekijken, kaarten toevoegen, etc.

Een gedachte over “Trello: plannen en samenwerken!

  1. Pingback: Plannen, adaptieve studiewijzers en blended learning | Lestools: lesmateriaal, lesideeën en tools die je les leuker, interessanter of interactiever kunnen maken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s