Volledig werkend GeoGebra-venster invoegen in powerpoint

Dit keer een post voor de wiskundigen, economen, natuurkundigen, … ppt met geogebra2eigenlijk voor elke docent die weleens met grafieken of meetkundige plaatjes werkt! Het is mogelijk om GeoGebra rechtsstreeks in je powerpointdia toe te voegen! Het Geogebrabestand blijft dan volledig werkend tijdens de presentatie, dus je kunt met bordpen of muis punten verslepen, schuifjes verzetten, etc. Je hebt hiervoor wel Office 2013 nodig. Ken je GeoGebra nog niet? Lees dan deze post!

Het toevoegen van de app gaat hetzelfde als bij de Mentimeter app, waar ik eerder over schreef. Klik op Invoegen -> Store en zoek Geogebra op. Als je de app hebt toegevoegd, staat hij voortaan onder het lijstje ‘mijn apps’. Als je een Geogebra venster toevoegt aan je dia, ziet het er eerst zo uit:

ppt met geogebra1

Je kunt er nu voor kiezen om een nieuw Geogebrabestand te maken (kies voor algebravenster of meetkundevenster) of je kunt klikken op ‘Search GeoGebra Materials’. Met deze optie kun je in de hele collectie GeoGebra materiaal zoeken, maar verschijnt aan de rechterkant ook een mapje waarmee je .ggb-bestanden van je eigen computer kunt toevoegen!

In dit bestand Voorbeeld kun je zien hoe het eruit ziet en wat je ermee kunt! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Een gedachte over “Volledig werkend GeoGebra-venster invoegen in powerpoint

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s