Maak gebruik van Kahoots van collega’s!

Eerder schreef ik al over Kahoot; de quiztool die leerlingen met live tussenstanden, een teruglopende timer en opzwepend muziekje heel erg activeert. Je kunt natuurlijk je eigen quizzes maken en gebruiken of die van je directe collega’s, maar je kunt ook gebruik maken van public Kahoots die door anderen gemaakt zijn! Het is duidelijk te zien dat Kahoot de afgelopen maanden door veel Nederlandse docenten ontdekt is!

Als je bovenin klikt op public Kahoots kun je linksonder op taal selecteren kahoot publicen rechtsboven kiezen voor Kahoots die door docenten gemaakt zijn, vervolgens voer je je zoekterm in en klik je op Search. Je kunt een gevonden quiz bekijken, meteen spelen, of je kunt ervoor kiezen om de quiz te dupliceren en helemaal naar eigen inzicht aanpassen.

Je kunt in plaats van een inhoudelijke zoekterm ook zoeken op een gebruikersnaam, bijvoorbeeld op die van een vakcollega of die van een docent waarvan je al eerder een leuke quiz gevonden hebt. Voor de wiskundedocenten onder jullie, mijn gebruikersnaam is clinders.

Veel plezier met Kahoot en ik hoop dat alle docenten er een gewoonte van maken om hun Kahoots public te maken en met elkaar te delen!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s