Screencast-o-matic: maak je eigen video’s!

Wil je zelf instructievideo’s maken, om bijvoorbeeld via EDpuzzle of youtube te publiceren? edpuzzle screenshotDat kan op verschillende manieren! De eenvoudigste manier vind ik om een powerpointpresentatie te maken en hierbij alleen tekst in te spreken. Via screencast-o-matic kun je ook beeld van je webcam combineren met bijvoorbeeld een powerpointpresentatie of een bestaande video. 

ppt screenPowerpoint met tekst
Tekst inspreken bij je powerpointpresentatie doe je door te klikken op Diavoorstelling en vervolgens op Diavoorstelling opnemen. Je kunt dan gesproken tekst opnemen, terwijl je de presentatie afspeelt. Vervolgens klik je op Bestand en dan exporteren. Kies voor een video maken en dan voor Internet en DVD. Sla het bestand op als .WMV of als .MPEG4 bestand, die kun je beide in youtbe uploaden.

Screencast
Wil je naast je stem ook beeld via je webcam opnemen? Dan kun je gebruik maken van screencast-o-matic! Je kunt dit programma vanaf de website starten of downloaden op je computer. Je kunt met screencast-o-matic zelf aangeven welk deel van je computerscherm je wilt opnemen en of je wel of niet een webcamschermpje in beeld wilt. Je kunt met screencast-o-matic een powerpointpresentatie opnemen als video, maar ook alle andere programma’s. Denk bijvoorbeeld aan een pdf-bestand met eindexamenopgaven, een grafiekenprogramma zoals Geogebra, etc. Deze manier van video’s maken is ook heel geschikt om instructiefilmpjes bij software te maken.

Een gedachte over “Screencast-o-matic: maak je eigen video’s!

  1. Pingback: Happy 2017! | Lestools: lesmateriaal, lesideeën en tools die je les leuker, interessanter of interactiever kunnen maken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s