Doodle – plan gemakkelijk leerling- of oudergesprekken

Doodle is een online-tool om afspraken mee te kunnen plannen. DoodleHet voordeel van doodle ten opzichte van bijvoorbeeld datumprikker is dat je een aantal extra instellingen kunt doen, waardoor de tool heel handig is om ouder- of leerlinggesprekken in te plannen. 

Je kunt op doodle.com inloggen met je Google-account of een nieuw account aanmaken. Klik vervolgens op ‘plan een activiteit’, vul je gegevens en data in en op de volgende pagina de beschikbare tijden. Deze kun je helemaal zelf kiezen, je bepaalt dus zelf hoe lang elke afspraak duurt. Op de volgende pagina kun je bij Instellingen aangeven: ‘elke deelnemer kan maar één optie kiezen’ en ‘limiteer het aantal deelnemers per ronde’. Als je deze laatste op 1 zet, kan er dus op elk moment maar één ouder de optie kiezen en kan elke ouder ook maar één gesprek aanvragen.

Vervolgens mail je de link naar alle leerlingen of alle ouders die je wilt uitnodigen voor een gesprek. Dit kan op de volgende pagina door alle mailadressen hier in te voeren, maar als je op ‘afronden’ klikt, krijg je ook een link naar je poll die je via je eigen mailprogramma kunt versturen. De ouders of leerlingen kunnen vervolgens zelf een tijdstip uitkiezen. Dit bespaart je een hoop heen-en-weer e-mailen tot alle afspraken rond zijn!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s