EDpuzzle – perfect voor ‘flipping the classroom’!

EDpuzzle is een online tool die heel handig is bij edpuzzle screenshot‘flipping the classroom’ (ftc)! Het idee van deze didactiek is dat leerlingen thuis als huiswerk de uitleg kijken in de vorm van een video en dat zij dan in de les aan de slag gaan met de verwerking ervan of er vragen over stellen. De tool EDpuzzle is een hele fijne tool om hierbij te gebruiken, je kunt een eigen voice-over en vragen toevoegen aan de video en bied je meteen de mogelijkheid om te kijken welke leerlingen de video hebben gekeken en hoe zij de vragen beantwoord hebben! 

Als docent maak je klassen aan en zet je videos klaar, leerlingen moeten inloggen (kan ook met google of edmodo-account) en melden zich aan voor hun klas. Je kunt als docent vervolgens zien welke leerlingen de videos gekeken hebben én je kunt nog van alles toevoegen aan de video!Zo kun je zelf iets inspreken aan het begin over het doel van de video-opdracht, je kunt tussendoor vragen invoeren die de leerlingen moeten beantwoorden (open vragen kun je achteraf zelf beoordelen, multiple-choice wordt meteen beoordeeld) en je kunt aangeven of de leerlingen wel of niet mogen doorspoelen/pauzeren etc. Als de leerlingen de video hebben bekeken, kun je hun antwoorden zien. Meerkeuzevragen worden meteen gescoord, voor open vragen kun je heel handig per vraag aanklikken of het antwoord goed of fout is.

Leerlingen kunnen de videos als huiswerk kijken, zodat je in de les met de verwerking aan de slag kunt gaan (ftc), maar je kunt leerlingen ook tijdens de les de videos laten kijken als ze dat een prettige manier vinden om de theorie tot zich te nemen (differentiëren naar leerstijl) of als ze het nodig hebben, omdat ze verwerkingsopgaven nog niet kunnen maken (differentiëren naar niveau).

Je kunt je eigen videos uploaden in EDpuzzle, maar ook gebruik maken van videos die al online beschikbaar zijn. Al met al een hele mooie tool om leerlingen actief met de video aan de slag te laten gaan.

3 gedachtes over “EDpuzzle – perfect voor ‘flipping the classroom’!

  1. Pingback: Screencast-o-matic: maak je eigen video’s! | lestools

  2. Pingback: Blendspace: je on- en offline lesmateriaal in de Blender! | Lestools: lesmateriaal, lesideeën en tools die je les leuker, interessanter of interactiever kunnen maken.

  3. Pingback: Happy 2017! | Lestools: lesmateriaal, lesideeën en tools die je les leuker, interessanter of interactiever kunnen maken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s