Samenwerken? Probeer eens Google drive!

Om leerlingen samen aan bestanden te laten werken, kun je gebruik maken van een map in de ELO. Helaas heeft dit ook nadelen: gelockte bestanden, niet tegelijk aan hetzelfde bestand kunnen werken, bewerkelijk voor de docent om steeds alle mappen te maken en delen. Veel gebruiksvriendelijker is google drive!

Elke leerling heeft een google-account nodig. Een leerling per groep maakt een werkmap voor het project aan en voegt de andere groepsleden en de docent toe als bewerkers van de map. Iedereen heeft nu overal vanaf welk device met internet toegang tot de map en kan de documenten live bewerken. Je kunt zelfs met meerdere personen tegelijk in hetzelfde document werken. Dit levert in het begin natuurlijk een beetje geplaag op (als jij iets typt, haal ik het lekker weg :P), maar dat verdwijnt vanzelf. Als docent kun je ook meekijken en bijvoorbeeld feedback geven in het document (door te typen, markeren, of hoe je wilt). Je bent overigens niet verplicht om bestanden ook met google docs te maken, je kunt een google drive ook gewoon gebruiken als opslagruimte voor allerlei bestanden.

Een nadeel: google hanteert een leeftijdsgrens van 18 jaar in NL voor het aanmaken van een account, leerlingen moeten er dus een paar jaartjes bij liegen…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s